27 mars 2014

tågluff som väcker minnen


Jag och Magnus kollar ibland på gamla serier på paddan efter att vi ätit middag. Då har nämligen barnen sin tv-tid med program på barnkanalen, så vi har inte tillgång till teven. Nu i veckan såg vi de sista avsnitten av Mauro och Pluras Tågluff, som vi missade när de gick på TV3. Serien är väldigt kul och jag rekommenderar den absolut. Det näst sista avsnittet avslutas med en dag på en kanalbåt på Canal du Midi. Då blev jag alldeles nostalgisk och var tvungen att plocka fram en gammal fotopärm.


Hösten 2000 åkte vi nämligen med kanalbåt just där. Pappa och Mamma hade fyllt respektive skulle fylla 60 år, och bjöd med mej, Magnus, min bror Jakob med fru Linda och deras lilla 4-åring Miranda på resan. Vi hyrde en båt som vi körde själva och blev väldigt bra på att slussa. Det är några stycken slussar i den här kanalen...


Vi startade i Castelnaudary och slutade utanför Béziers. Med på båten fanns även två cyklar, så vi kunde åka och handla eller bara cykla längs med kanalen. Ett av stoppen var den fina medeltida staden Carcassonne, där vi prövade på den typiska rätten Cassoulet, som vi väl inte riktigt fattade tycke för. Men mycket annan mat var fantastisk, och middagarna på båten var otroligt trevliga.

Nu pratar vi om att göra en ny resa nästa år när pappa fyller 75. Då bär det förmodligen av till Israel med alla Frankrikeresenärerna plus ytterligare tre barn. Det skall bli spännande!

Blogginlägg 27 av 100. #Blogg100

Inga kommentarer: