31 mars 2014

vardagssallad efter dansen

På måndagar har Erik dans på Kulturskolan i Gröndal. Det är något som kallas dansmix och där tränas ett gäng glada 8-9-åringar i all sorts dans av Anna, som är en otroligt duktig danspedagog. I slutet av varje termin medverkar dom i ett litet dansprogram med ett dansnummer, och så här såg det ut i december 2013


Ganska ofta är det jag som följer med dit, och så veckohandlar Magnus under tiden och hämtar upp oss efteråt. Även Klara brukar hänga med och passar då på att läsa sina läxor medans lektionen pågår. Det är väldigt fiffigt ordnat med självkostnadsfika för oss väntande föräldrar.


Och när vi kommer hem efter dansen skall middagen gå fort att fixa. Det här är en av familjens vardagsfavoriter. Första gången jag åt risonisallad var när jag jobbade i Solna Centrum, och det här är mitt försök att efterlikna den supergoda sallad som fanns där. Salladen funkar även bra på bufféer, och går att fylla på med andra grönsaker, oliver, fetaost eller varför inte strimlad salami. Idag blandades merguez, condimento och bladpersilja i salladen.

RISONISALLAD FRÅN SOLNA CENTRUM

4 port risonipasta
2 vitlöksklyftor
1,5 dl solrosfrön
4 msk olivolja
1 zucchini
1 paprika
250 g körsbärstomater
0,5 kruka oregano
flingsalt
svartpeppar
balsamico

Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av den i ett durkslag och spola den kall. Lägg risonin i en bunke. Skala och hacka vitlöken fint och strimla paprikan. Stek solrosfröna i 3/4 av olivoljan någon minut. Tillsätt vitlöken och paprikan och stek ytterligare 1 minut. Blanda med risonin. Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor och dela dem på hälften. Pensla bitarna med 1/4 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Grilla 1-2 minuter på varje sida. Dela tomaterna i halvor. Blanda zucchini och tomater med risonin. Hacka oregano. Smaksätt med salt, peppar, oregano och god balsamico.


Blogginlägg 31 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

Linda på Markbladet sa...

Den där pastan var en nyhet för mig. Bokmärker och tackar och bockar för tipset!