29 mars 2017

onsdagsfisk

Några av familjens bästa kompisar är Lotta, Björn och PaulaKlara och Paula är scoutkompisar, men vi umgås även med hela familjen. Vi har bla besökt deras fina hus i Orsa. Förra veckan gick vi till Hellasgården och åt lunch tillsammans med dem. Det är en ny restauratör där och maten var jättegod, och vi kunde sitta ute!


Paula äter middag hos oss ibland, och då blir det alltid fisk eller veggie. Pankopanerad fisk till exempel. Ett mycket godare alternativ till dubbelpanering, än ströbröd.


PANKOPANERAD FISK MED ASIATISK SALLAD

600 g fiskfilé
vetemjöl
2 ägg
pankosmulor 
salt, nymald peppar
rapsolja till stekning

Sallad:
1 gurka
1 röd paprika
500 g körsbärstomater
1 msk korianderblad
1 msk mynta
2 msk strimlad salladslök
chiliflingor efter behag

Dressing:
1 klyfta färsk vitlök
1 tsk råsocker
2 krm salt
4 msk pressad lime
2 tsk fisksås

Skala vitlöksklyftan och mortla till mos med socker och salt. Rör ut med lime och smaka av med fisksås. Skala gurkan och skär i bitar. Halvera tomater och skär paprikan i bitar. Finhacka koriandern och myntan. Vänd samman alla ingredienser till salladen. Låt stå och samla smak i kyl, men inte mycket mer än 20 minuter.

Krydda fisken lätt med salt och peppar. Låt ligga några minuter. Förbered grunda skålar med mjöl, ägg uppvispat med 1 tsk olja, och pankosmulor. Panera genom att vända fisken i mjöl, skaka av noga. Vänd runt i ägg så att det täcker noga. Vänd i panko och tryck in smulorna försiktigt med handflatorna. Lägg den förberedda fisken på galler eller tallrik. Hetta upp 1 cm olja i en stor tjockbottnad stekpanna. Stek några minuter på varje sida tills de är frasiga och gyllene. Servera bums med salladen, och ev ris.

Receptet är något förenklat, men kommer ursprungligen från Lisa Förare Winbladh

Blogginlägg 29 av 100 i #Blogg100 2017

Inga kommentarer: